Santi Mascaró Cardona

Parlava Pablo Iglesias que la possible abstenció del PSOE a un Govern de Mariano Rajoy podria variar els pactes de les Comunitats Autònomes. El President de Castilla La Mancha era el primer castigat; el President d’Extremadura el següent… Havia de ser Francina Armengol la següent? No patiu. No serà així. L’actual Presidenta de les Illes ha demostrat ser la persona que ha deixat d’encarnar la socialdemocràcia per aferrar-se a la tirania de Podemos que encarnava l’antic Secretari General del PSOE. Mentre la majoria de barons estaven en contra de que Sánchez seguís com a màxim responsable del Partit Socialista, Armengol era l’única que el defensava. Bé, ella i Iceta.

I és que és l’única baronessa Presidenta de Comunitat Autònoma, que no s’ha donat compte que els seus comptes, i el del desterrat Sánchez no sumen. En el moment que Pablo Iglesias, Albert Rivera i els partits que cerquen el referèndum asseguraren que eren incompatibles en un mateix govern només hi havia dues possibilitats: o terceres eleccions o Govern del Partit Popular.

Puc arribar a entendre que Sánchez volgués unes terceres eleccions, per allò de “morir matando”, però Armengol, per què? Amb un Govern, fos de qui fos, podria configurar uns pressupostos sabent quina quantitat rebria de l’Estat, -el tema del finançament el tractarem un altre dia-, i per fi els Ministeris no estarien amb funcions, -que tant ella ha criticat-. Però per què no vol el Govern del Partit Popular? Perquè, -una vegada més-, Armengol prioritza la seva cadira al benestar dels ciutadans de les illes.

Francina Armengol intenta salvar el Pacte balear que sobreviu amb el recolzament de Podemos, tot i que es troba molt debilitat després d’alguns esdeveniments.

Amb el recolzament a Sánchez i el seu rebuig a facilitar el Govern de Rajoy, Francina Armengol intenta salvar el Pacte balear que sobreviu amb el recolzament de Podemos, tot i que es troba molt debilitat després d’alguns esdeveniments: la retirada de l’acusació contra Jaume Matas pel cas “Palacete”, la destitució del Director General de l’Abogacia, el cas Sa Nostra i sobretot, la polèmica pel patrimoni personal de la Presidenta després dels seus intents de comprar un àtic de luxe valorat en més d’un milió d’euros. A més dels incompliments que denuncia Podemos sobre els acords del Pacte.

Per tant, per la conveniència de poder seguir sent Presidenta, Francina Armengol posa la seva cadira enfront dels interessos dels balears, que sens dubte, estan millors representats amb un Govern del Partit Popular.

Armengol prioritza la seva cadira al benestar dels ciutadans de les illes.

Santi Mascaró Cardona és emprenedor, graduat en ADE per la UIB i actualment estudia el Grau en Turisme a la mateixa universitat. Es defineix com a liberal convençut. @SantiMascaroC