Santi Mascaró Cardona 

Deixa’m que comenci el meu article, Andreu, dient-te que estic d’acord al 100% amb tu amb una de les coses què has dit: “és innegable que Menorca és una terra particular”. La nostra roqueta no té comparació amb res, tens raó. Amb el que no tens raó és que els menorquins compartim dificultats que ningú més té. A Menorca, tot i físicament ser un paradís té problemes d’atur, com la resta d’Espanya; té un problema de finançament autonòmic, com la resta de Balears i la Comunitat Valenciana, per exemple; té un problema amb el transport aeri, com Canàries… Algun altre problema més que no es correspongui amb altres espanyols?

Em fa gràcia que gratuïtament diguis: “per a molts menorquins, la idea d’Espanya mai ha generat molta confiança”. Amb què et bases per dir això? Saps quanta gent ha votat a les eleccions a l’únic partit independentista de Menorca? I quants a partits constitucionalistes? Fes-te la reflexió abans de parlar.

Més gràcia em fa això de “la llengua pròpia de Menorca és diferent a la llengua oficial de l’estat al qual pertany”. Simplement una afirmació errònia. A Espanya, a part del castellà, el català forma part del llenguatge oficial. Per què dius que la llengua pròpia és distinta? Si el que caracteritza Espanya és la diversitat.

El Govern d’Espanya atén totes les necessitats; sí, les de Menorca també. Fixa’t que abans de les eleccions del maig del 2015, l’anterior President de les Illes va pactar un REB amb Rajoy; només per a les Illes. Un exemple de què vegis si Espanya ens té respecte o no.

Abans de les eleccions del maig del 2015, l’anterior President de les Illes va pactar un REB amb Rajoy; només per a les Illes.

El model menorquí no és compatible al mallorquí i al eivissenc? El model menorquí és molt millor que l’eivissenc i mallorquí junts. Això sí, hem de tenir les coses clares i pensar que aquest model turístic és el motor econòmic de Menorca i que hem de tenir les infraestructures preparades per rebre turistes. Aturant les obres de la carretera no és un exemple d’infraestructures d’alçada. Amb això Mallorca i Eivissa ens guanya. I no, no vull fer malbé sa nostra terra.

Tenim una Universitat amb una oferta curta però suficient, tenim un Hospital a l’altura de les circumstàncies i una connexió perfecta i de forma gratuïta a tots aquells que han d’anar a Son Espases; i sobre els productes, et torno a repetir el REB que la senyora Armengol va tirar al fems quan va entrar al Govern, i que Bauzà havia pactat on tenia en compte tot això què parles.

Sobre les prospeccions i l’elecció de Menorca… si el senyor Antich de ver hagués mirat per la nostra illa i per les Illes, hagués dit “NO”, aquell “no és no” que ara tant han utilitzat, li hagués dit a Zapatero, que era qui governava quan es van acceptar les prospeccions petrolieres, una altra cosa seria; així que sí, es va decidir a Madrid però amb el beneplàcit d’Antich.

Després del paràgraf místic de què ha de ser Menorca i els menorquins, t’ho resumiré en una frase: Menorca i els menorquins hem de seguir formant part d’Espanya, amb els mateixos drets que els altres ciutadans i lluitant cada dia per ser millors.

Menorca i els menorquins hem de seguir formant part d’Espanya, amb els mateixos drets que els altres ciutadans i lluitant cada dia per ser millors.

 

Santi Mascaró Cardona és emprenedor, graduat en ADE per la UIB i actualment estudia el Grau en Turisme a la mateixa universitat. Es defineix com a liberal convençut. @SantiMascaroC