Menorca [a] Debat

Som un grup de menorquins amb esperit crític i ganes d'aprendre, interessats en el passat, present i futur de la nostra illa

El Brexit i la poli-crisi de la UE: Causes i Conseqüències

Menorca [a] Debat col·labora amb el Departament de Projecció Econòmica del Consell Insular de Menorca en l’organització de la conferència “El Brexit i la poli-crisi de la UE: Causes i Conseqüències”.

L’acte se celebrarà divendres 24 de novembre a les 19:30h al Recinte Firal de POIMA, Maó. El ponent de la conferència serà Pol Morillas, Investigador PrinciPolMorillas perfilpial per a Europa al CIDOB. Moderarà l’acte Joan Sánchez, economista i membre fundador del Cercle d’Economia de Menorca.

Xerrarem dels diferents episodis de crisi que ha viscut la Unió Europea (UE) en els darrers anys, destacant el Brexit, l’esdeveniment que més ha posat en qüestió el projecte comunitari.

Pol Morillas ens explicarà com ha arribat la UE fins aquest escenari, en el qual la crisi de l’Euro, la crisi dels refugiats o el populisme amenacen la integració dels Estats Membres. Examinarem en detall el Brexit; per què un 52% de britànics van votar ‘Leave’ en el referèndum del 23 de juny de 2016 i quines són les conseqüències polítiques i econòmiques de la sortida del Regne Unit de la UE? Ens detindrem a pensar com patirà l’economia espanyola i menorquina, tant depenent del turisme britànic, segons el tipus de Brexit que esdevingui. I és que, tot i que les conseqüències en l’economia són les que més preocupen els ciutadans de Menorca, el Brexit és un procés purament polític i, per tant, hem d’entendre les variables polítiques que condicionen les negociacions entre la UE i el Regne Unit i que determinaran el tipus de Brexit que patirem.

 

Articles destacats de Pol Morillas:

A punto para el referéndum Brexit: elementos determinantes del voto y el día después – Politikon (amb Berta Barbet)
Las negociaciones del ‘Brexit’: Divide y vencerás? – Agenda Pública
Confrontar la ‘internacional populista’ – El Periódico
Los límites de la Europa flexible – CIDOB

Copia de el bretix i les poli-crisis de la uee (2).png

%d bloggers like this: